© BELGAIMAGE

Club Brugge kondigt komst nieuwe Senegalese flankaanvaller aan

Club Brugge blijft actief op de transfermarkt. Blauw-zwart kondigde maandagavond al de komst van de 20-jarige Senegalese flankaanvaller Amadou Sagna aan, terwijl ook de komst van recordtransfer David Okereke in de pijplijn zit. Sagna tekent een contract voor vier jaar en komt over van het Senegalese Cayor Foot. Hij liet zich onlangs nog opmerken op het WK voor -20-jarigen in Polen, waar hij de bronzen schoen won.

wic, jve

LEES OOK. Club Brugge op weg naar duurste transfer ooit: Okereke legt medische tests af

Door spelers rechtstreeks in Senegal weg te halen volgt Club zijn politiek van jong inkopen om (na intensieve en ­individuele begeleiding) later met forse winst te kunnen verkopen. Voor Krépin Diatta, een land- en leeftijdsgenoot van Sagna, bestaat er al heel wat interesse.

Vandaag legde ook David Okereke, een 21-jarige Nigeriaanse spits van de Italiaanse tweedeklasser Spezia, zijn medische tests af. Club Brugge heeft minstens 8 miljoen veil voor Okereke, waardoor hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis zou worden.

Eerder deze zomer haalde Club ook al de nog maar 18-jarige Ivoriaanse verdediger Odilon Kossounou weg bij het Zweedse Hammarby, en huurde het de 24-jarige Oekraïense linksback Eduard Sobol van Shakhtar Donetsk.

Meer voetbalnieuws