© Photo News

Piepjonge vluchtster wint vierde etappe Giro Rosa, Poolse Niewiadoma behoudt leidersplaats

De 20-jarige Italiaanse Letizia Borghesi (Aromitalia Vaiano) heeft vanuit een vroege vlucht de vierde etappe van de Giro Rosa (WorldTour) gewonnen, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Poolse Katarzyna Niewiadoma (Canyon - SRAM) blijft aan de leiding.

In een etappe van honderd kilometer tussen Lissone en Carate Brianza viel de beslissing halverwege, toen drie Italiaanse rensters erin slaagden weg te rijden uit het peloton: Chiara Perini (BePink), Nadia Quagliotto (Alé Cipollini) en Borghesi. Zij reden meer dan vier minuten weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het peloton kwam op de streep 42 seconden te laat om te sprinten voor winst. Voorin toonde Borghesi zich sneller dan Quagliotto en Perini. Het nummer 7 van de Brabantse Pijl van dit jaar boekte zo haar eerste profzege én de eerste Italiaanse overwinning in deze Giro Rosa. Marianne Vos, de winnares van de voorbije twee etappes, was de snelste in de pelotonsprint voor plek 4.

Niewiadoma mag morgen voor de vierde dag op rij starten in de roze leiderstrui. Na een etappe van 87 kilometer ligt de aankomst dan net na een klim van eerste categorie, die het klassement hoogstwaarschijnlijk zal hertekenen. (belga)

Meer sportnieuws