© sks

Beerschot vindt speler bij Racing Genk, nog twee nieuwe gezichten op stage

Beerschot heeft zijn volgende aanwinst beet. Verdediger Rubin Seigers (21) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Racing Genk. Nog twee andere nieuwe gezichten op de eerste training in Delden: doelman Jarno De Smet (20) en verdediger Kobe Cools (21).

sks

De opvallendste naam van het drietal is die van Seigers, een centrale verdediger die ook als verdedigende middenvelder uitgespeeld kan worden. De 21-jarige Seigers zit al drie jaar in de A-kern van Racing Genk en kwam de voorbije seizoenen negen keer in actie voor de Limburgers. In principe zou hij met de landskampioen mee op stage trekken naar Horst, maar maandag dook hij dus plots op bij Beerschot. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Opvallend: met 1m87 is Seigers opnieuw een aanwinst met gestalte. Van alle nieuwkomers is er geen enkele speler die bij de metingen onder 1m80 bleef. De Oostenrijker Raphael Holzhauser steekt er met zijn 1m93 voorlopig met kop en schouders bovenuit.

Nog twee nieuwkomers

De andere nieuwe gezichten dan. Jarno De Smet, derde doelman bij KV Kortrijk, is een week op de proef. Een meevaller voor Stijn Vreven, die recent derde doelman Jordi Nolle zag uitvallen met een spierscheur. Zo heeft hij op stage toch drie doelmannen ter beschikking.

Derde nieuwkomer op het oefenveld was Kobe Cools, een centrale verdediger van Anderlecht. Hij kreeg van zijn club de toestemming om vandaag aan te sluiten bij de Mannekes. Cools is met 1m92 een gelijkaardig type als Seigers, maar kan minder adelbrieven voorleggen. Hij werd vorig seizoen uitgeleend aan RWDM, dat uitkomt in eerste amateurklasse.

© sks

© sks

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws