© Photo News

Atlético Madrid haalt Braziliaanse linksback als opvolger van Filipe Luis

Atlético Madrid heeft de komst van linksachter Renan Lodi bekendgemaakt. De 21-jarige Braziliaan komt over van Atletico Paranaense in zijn thuisland en ondertekende een contract voor zes seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Lodi moet bij de Rojiblancos de opvolger worden van Filipe Luis. Met de overgang van de nieuwe linksback zou zo’n twintig miljoen euro gemoeid zijn.

Maarten Elst

Lodi kwam sinds zijn debuut in het eerste elftal van Paranaense tot vijftig officiële duels voor het team uit Curitiba. Hij was het voorbije seizoen een vaste pion in het elftal dat de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League, won.

Atlético Madrid eindigde La Liga vorig jaar als tweede, op elf punten van kampioen FC Barcelona. De Madrilenen waren de voorbije weken al erg actief op de transfermarkt met de inkomende transfers van Joao Felix (Benfica), Marcos Llorente (Real Madrid), Felipe en Hector Herrera (beiden Porto). Ook de huurovereenkomst met Alvaro Morata (Chelsea) werd permanent gemaakt. Aan uitgaande zijde verlieten onder meer Diego Godin (Inter), Rodri (Manchester City) en Lucas Hernandez (Bayern München) de club.

Meer sportnieuws