© EPA

AS Roma-speler Stephan El Shaarawy zwicht voor Chinese geld, spits gaat naar Shanghai Shenhua

Het Chinese Shanghai Shenhua heeft zich maandagmorgen versterkt met aanvaller Stephan El Shaarawy. De 26-jarige Italiaan komt over van AS Roma, waar hij nog één jaar contract had, en zou bij zijn nieuwe werkgever een loon van om en bij de vijftien miljoen euro gaan verdienen. AS Roma zou een transfersom van zo’n twintig miljoen euro hebben ontvangen.

Maarten Elst

De transfer van El Shaarawy naar Shanghai Shenhua hing al een tijdje in de lucht. Eind juni leek de transfer af te ketsen omdat de Italiaan inspraak wilde hebben in de keuze van de technische staf. Maar de transfer kwam maandag alsnog rond.

El Shaarawy, bijgenaamd de ‘Farao’ omwille van zijn Egyptische roots, vervoegde Roma in januari 2016. Na een half seizoen op huurbasis namen de Romeinen hem definitief over van zijn moederclub AC Milan.

De 23-voudig Italiaans international kwam in de Italiaanse hoofdstad uiteindelijk tot 139 officiële duels, waarin hij veertig keer scoorde. Het voorbije seizoen trof hij elf keer raak in de Serie A, maar kon hij niet verhelpen dat Roma niet verder dan de zesde plaats.

Shanghai Shenhua probeert zijn ploeg te versterken na een teleurstellende eerste seizoenshelft in China. Het team staat momenteel pas veertiende (op zestien teams). Vorige week stapte de Spaanse coach Enrique Sanchez Flores (ex-Atlético Madrid) nog op omwille van ‘persoonlijke redenen’. Zijn vervanger werd de Zuid-Koreaan Choi Kang-hee, die ook bondscoach van zijn land is.

Meer sportnieuws