© wf, bza

Brandweer blust brand in eigen kazerne

De Antwerpse brandweer heeft zondagochtend een brand in haar eigen kazerne aan de Noorderlaan moeten blussen. “Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond”, zegt de brandweer.

sare

De brandmeldcentrale van de Brandweer Zone Antwerpen kreeg zondagochtend rond 4 uur een melding dat er brand ontstaan was in Post Noord, de kazerne op de Noorderlaan. “Er bleek brand te zijn in een technisch lokaal op de derde verdieping”, zegt woordvoerder Kristof Geens.

Een van de aanwezige ploegen werd op het vuur afgestuurd en de rest van het gebouw werd ontruimd. “Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond”, laat de brandweer weten. “De evacuatie verliep vlot, het evacuatieplan hadden we pas nog geoefend.”

De brandweer benadrukt dat haar werking niet in gevaar komt door de brand. “Er is wel veel schade in het lokaal zelf en aan enkele andere technische lokalen”, legt Geens uit. “Verder is er ook beperkte waterschade.”

In de ruimte waar de brand ontstond staat de zonneboiler die de kazerne van warm water voorziet. Vermoedelijk veroorzaakte een technisch defect aan die boiler de brand. “Mogelijk hebben de collega’s de komende dagen dus geen warm water”, zegt Geens. “We zoeken met de eigenaar van het gebouw (Confinimmo, red.) naar een snelle oplossing.”

Antwerps brandweercommandant Bert Brugghemans kwam kort na het incident de schade opmeten: “Brand kan iedereen overkomen, zelfs de brandweer”, reageert hij. “Onze rookmelders hebben veel erger kunnen voorkomen en het is dan ook het bewijs dat iedereen ze zou moeten ophangen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio