Prins Harry en Meghan Markle tonen foto’s van gedoopte baby Archie

Foto: REUTERS/Chris Allerton

Celebs

Prins Harry en Meghan Markle tonen foto’s van gedoopte baby Archie

Print

Prins Harry en Meghan Markle hebben foto’s verspreid van hun zoontje Archie, dat vanmorgen werd gedoopt. De jongen is vandaag precies twee maanden oud.

Zoals verwacht werd hun zoon gedoopt in een replica van de koninklijke doopjurk die in de afgelopen elf jaar altijd werd gedragen door koninklijke kinderen. De plechtigheid vond plaats in de privékapel van Windsor Castle en gebeurde in intieme kring.

Nu heeft het koppel via Instagram wel twee foto’s verspreid van de pas gedoopte Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Op het ene staat het gezinnetje van drie, op de andere zijn ook prins William en echtgenote Kate te zien, met prins Charles en vrouw Camilla, Meghans moeder Doria en de twee zussen van de overleden prinses Diana. Koningin Elizabeth was niet aanwezig door andere verplichtingen. “De hertog en hertogin van Sussex zijn zo verheugd om dit geluk te delen met het publiek, dat zo’n steun is geweest sinds de geboorte van hun zoon. Ze zijn gelukkig dat ze van deze dag mochten genieten met familie en de peetouders van Archie.”

Daarmee verwijzen ze subtiel naar de kritiek op hun keuze voor een privéceremonie, zonder media. Het koppel liet geen pers toe voor het doopfeest en verspreidde foto’s enkel via een door hen gekozen fotograaf. Dat ze het publiek zo uit het evenement houden, stuit op veel kritiek omdat onlangs uitlekte dat Harry en Meghan wél publiekelijk belastinggeld gebruikten voor de renovatie van hun woning.

NIET TE MISSEN