ROYALS. De Queen krijgt bijzonder gezelschap, prins William doet iets waar prinses Diana trots op zou zijn

Van een vreemde eend in de bijt tot bijzondere aandacht voor prinses Diana: alle nieuwtjes uit adellijke kringen op een rij.

In Groot-Brittannië zijn er niet alleen nieuwe foto’s opgedoken van Meghan Markle en Kate Middleton die - weliswaar niet samen - naar een tenniswedstrijd gingen kijken op Wimbledon. Er zijn ook nieuwe, officiële, foto’s vrijgegeven van prins Charles. De aanleiding? Hij mocht de vijftigste verjaardag vieren van zijn koninklijke titel ‘prins van Wales’. Op het ene beeld van fotograaf Chris Jackson staat de papa van prins William en prins Harry alleen, op het andere poseert hij naast zijn vrouw Camilla Parker Bowles.

© AFP

© AFP

De beste outfits van de week? Kate Middleton trok alle aandacht met een witte jurk met zwarte accessoires tijdens haar uitje naar het tennisevenement, koningin Elizabeth viel op in knalroze tijdens een tuinfeest in Schotland. Daar ging ze naartoe in het gezelschap van enkele van haar kinderen: prinses Anne, prins Andrew en prins Edward.

© Photo News

Eerder deze week was de Queen uitgedost in het pastelgroen voor een bezoek aan een boerderij vlakbij Edinburgh. Daar maakte ze kennis met vrijwilligers en dieren. De meest bijzondere gast? Een eend, die besloot om voor Hare Majesteit te wandelen. Dat leverde schattig beeldmateriaal op.

© AFP

Prinses Eugenie kwam op straat in Londen. Ze poseerde voor de bekende Carnaby Street om mensen erop attent te maken minder plastic te gebruiken in het kader van ‘Plastic Free July’. In het bijschrift laat ze weten dat ze zelf geen wegwerpplastic meer gebruikt. “Ik doe mijn deel om onze mooie wereld en oceanen op te ruimen”, staat er te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het reilen en zeilen in het Britse koningshuis houdt de hele wereld in de ban en ook prins William kwam deze week in de schijnwerpers terecht. Hij bezocht in de week van prinses Diana’s verjaardag - ze zou op 1 juli 58 jaar geworden zijn - een ziekenhuis dat kankerpatiënten behandelt. De kliniek, het Royal Marsden hospital in Chelsea, lag nauw aan Lady Di’s hart en de betreurde royal zou volgens de Britse pers trots geweest zijn. De prins werd in 2007, tien jaar na haar dood, zelf voorzitter van The Royal Marsden NHS Foundation Trust.

Ook prins Harry stond even stil bij de verjaardag van zijn mama. Tijdens een speech op de National Youth Mentoring Summit in Londen zei hij dat zijn moeder een grote invloed op hem had. Hij vermeldde erbij dat hij zelf een rolmodel wil zijn voor zoontje Archie, die zaterdag werd gedoopt. De peetouders van het kindje blijven trouwens geheim, zo liet Buckingham Palace weten in een mededeling.

© Photo News

Het Nederlandse koningshuis kwam dan weer in het nieuws met foto’s van het gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen er sinds januari, maar nu werd een glimp van het luxueuze optrekje gedeeld met de fans van het vorstenpaar en de rest van de wereld.

© Photo News

En nog een mooi beeld uit eigen land: ons koningspaar wenste ex-wielrenner Eddy Merckx proficiat met de vijftigste verjaardag van zijn eerste tourzege. De koningin droeg voor de gelegenheid geel, een knipoog naar de gele trui in de Ronde van Frankrijk?

© Photo News

NIET TE MISSEN