© Wim Kempenaers

DISCUSSIE. Noodbruggen op de A12: een goed idee?

De dreiging van bedrijfsleiders om de overheid aan te klagen voor de files op de A12 in Wilrijk en Aartselaar heeft een storm aan reacties losgemaakt. Niet alleen de roep om een structurele oplossing – een ondertunneling – ligt op tafel. Bedrijven en de gemeente Aartselaar vragen ook een snellere oplossing in de vorm van noodbruggen. “Dat is technisch perfect haalbaar”, zegt Rob Godden van staalconstructiebedrijf Smulders, dat eerder de noodbruggen in Antwerpen legde. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer wil er niet van weten.

LEES OOK. Bedrijven A12: “Noodbruggen nu, en later de ondertunneling”

Vind jij noodbruggen op de A12 een goed idee als snelle oplossing? Of denk jij dat het niet haalbaar zoals het AWV onderaan dit artikel stelt?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt zaterdag in de krant.

Bij het AWV vinden ze noodbruggen op de A12 helemaal geen goed idee. “De bruggen die destijds geplaatst zijn over de Singel waren alleen geschikt voor autoverkeer en brengen dus weinig soelaas voor het vele vrachtverkeer dat op de A12 rijdt”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. “Als er bruggen moeten komen die geschikt zijn voor het zware vrachtverkeer gaan de aanloophellingen veel langer worden, wat problematisch wordt wegens de beperkte afstand tussen de kruispunten. En er moeten dan ook nieuwe opritten komen. Met al deze ingrepen zouden het geen tijdelijke noodbruggen meer zijn, maar grote infrastructuurwerken die tijd en geld kosten. Wij vinden het verstandiger om deze tijd en dat geld te steken in een goede permanente oplossing, namelijk de ondertunnelingen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio