© Photo News

‘Reiskantoor’ Rap op Stap wil reizen mogelijk maken voor kansarmen

Eén Vlaming op vijf kan zich financieel geen weekje vakantie veroorloven. Mensen met een krap budget, krijgen vanaf nu tips in het Rap op Stapkantoor in Malle en Zoersel.

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor met steun van Toerisme Vlaanderen, om het reguliere vrijetijdsaanbod in Vlaanderen toegankelijk te maken voor personen en gezinnen met een beperkt budget. Een weekje vakantie aan zee, een bezoek aan de Zoo van Antwerpen, een museumuitstap of toch eens een dagje pretpark: Wie een Z-pas heeft in Zoersel of een vrijetijdspas in Malle komt in aanmerking om via Rap op Stap toch zulke uitstapjes te kunnen maken.

Ook wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit of een inkomstenattest van het CAW kan voorleggen, kan via Rap op Stap op zoek naar een vakantie en bijhorend vervoer passend bij zijn of haar budget.

In Zoersel zal Rap op Stap tweewekelijks in de oneven weken op donderdag van 17.30u tot 19.30u reisadvies geven bij sociale kruidenier de NetZak in het Administratief Centrum in de Handelslei 167. In Malle kunnen inwoners met een beperkt budget en vakantiekriebels op even weken op woensdag van 14u tot 16u naar Rap op Stap in het lokaal dienstencentrum De Ring van 14 tot 16u.

www.iedereenverdientvakantie.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio