© DiGe

Geen vier op een rij: KV Mechelen blijft op scoreloos gelijkspel steken bij Heist

KV Mechelen heeft zijn vierde oefenmatch van de voorbereiding niet kunnen winnen. Malinwa ging woensdagavond op bezoek bij KSK Heist, dat vorig seizoen tiende eindigde in de Eerste Amateurklasse.

DiGe

Vrancken stuurde voor rust een mix van basispionnen en jongeren het veld op. Veel viel er aanvankelijk niet te beleven in het Gemeentelijk Sportcentrum. Vandenbossche dreigde namens Heist met een afstandsschot dat naast ging. Even voorbij het kwartier schoot Zeroual de eerste Mechelse kans in het zijnet.

De balcirculatie lag bij de bezoekers lange tijd te laag om een doorbraak te forceren. Dan maar uit de tweede lijn proberen, dacht De Camargo. Ook zijn poging kon doelman Van Aerschot niet verontrusten.

© DiGe

Negen Mechelse wissels

Halfweg wedstrijd voerde Vrancken negen wissels door. Enkel Castro en Van Hoorenbeeck bleven staan. De Kakkers gingen bij afwezigheid van Togui, die nog te veel last had aan de adductoren, zonder diepe spits spelen. Van Keilegom nam dan maar de rol van aanvalsleider voor zijn rekening.

In de tweede periode zat er veel meer tempo in de match. Bij een korte Mechelse belegering kwam het beste in Van Aerschot naar boven. Hij stopt onder meer een prima schot van El Messaoudi. Ook Schoofs infiltreerde goed, maar de Haspengouwer miste zijn volley. Aan de overzijde scoorde Boni geen punten. De Burkinees liet zich enkele keren ringeloren, en werd na een noodingreep terecht met geel bestraft.

Kaya vanop vrije trap en Van Hoorenbeeck kwamen nog dicht bij de 0-1, maar de brilscore bleef staan. Na eerdere overwinningen tegen GR Katelijne (0-10), KFC Eppegem (2-4) en THES Sport (0-3) is dit het eerste gelijkspel in de oefencampagne van KV.

Opstelling KV Mechelen

Eerste helft: Castro - Van Hoorenbeeck, Peyre, Swinkels, Bijker - Zeroual, Coveliers, Vranckx, Storm - Engvall De Camargo

Tweede helft: Castro, Van Hoorenbeeck, Boni, De Bie, Corryn – El Messaoudi, Schoofs – Kaya, Bosiers, Tainmont - Van Keilegom

Gele kaarten: 56’ Boni, 83’ Herroelen

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws