Ismael Bako ruilt Telenet Giants Antwerp voor Villeurbanne van eigenaar Tony Parker

Speler van het Jaar Ismael Bako verlaat Telenet Giants Antwerp en trekt naar Villeurbanne in de Franse competitie (Pro A). Villeurbanne is de ploeg van voorzitter/eigenaar en ex-NBA ster Tony Parker.

Ismael Bako was een van de exponenten van het prachtseizoen van de Antwerp Giants. De jonge center stond na zijn goeie Champions League op de lijstjes van buitenlandse clubs en de 24-jarige Bako heeft dus voor Villeurbanne, de Franse kampioen, gekozen.

(Lees verder onder de video)

”Bako heeft voor onze club gekozen omdat we ook in de Euroleague uit te komen,” klinkt het bij de Franse club. “Ismael zal zijn energie en snelheid meebrengen. Ook zijn atletische kwaliteiten en zijn lengte zijn troeven voor onze club.”

Bako treedt bij Villeurbanne in Belgische voetsporen, want ook Roel Moors - zijn trainer bij de Antwerp Giants - droeg ooit het shirt van de Franse club. Belgian Cat Julie Allemand speelt voor de vrouwen van Villeurbanne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Meer basketbal