Liesbeth Homans (N-VA) eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen

Liesbeth Homans (N-VA) heeft dinsdag op het koninklijk paleis de eed afgelegd als de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen. Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke is ingezworen als minister in de ontslagnemende federale regering.

jvh

De 46-jarige Liesbeth Homans is de nieuwe minister-president van Vlaanderen. Homans neemt in de ontslagnemende Vlaamse regering de fakkel over van Geert Bourgeois die verhuist naar het Europees Parlement.

Homans werd vorige week nog opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Bij haar eedaflegging dinsdag informeerde de koning naar haar gezondheidstoestand. Premier Charles Michel was bij de eedaflegging aanwezig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Wouter Beke ingezworen

Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke legde dinsdag op het paleis de eed afgelegd als federaal minister van Werk, Economie, Consumentenzaken, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding in de federale regering van lopende zaken. Beke volgt Kris Peeters op, die zijn zitje in het Europees Parlement opneemt. CD&V moest wel een opvolger aanduiden, omdat de federale regering evenveel Nederlandstalige als Franstalige ministers moet tellen. Beke wordt geen vicepremier zoals Peeters. Die rol schuift door naar CD&V-minister van Justitie Koen Geens.

© Photo News

MEER OVER Koning Filip