Kim Kardashian past naam van ondergoedlijn aan na storm van kritiek

Foto: *

Celebs

Kim Kardashian past naam van ondergoedlijn aan na storm van kritiek

Print

Kim Kardashian bracht een nieuwe ondergoedlijn op de markt onder de naam ‘Kimono’. Dat zorgde voor heel wat ophef in Japan, waar de kimono als eeuwenoude traditie nog steeds gedragen wordt bij officiële gelegenheden. De realityster besliste om de naam te veranderen.

Onder de hashtag #KimOhNo regende het klachten op sociale media over de ‘respectloze’ keuze van Kardashian. “Er is geen greintje respect voor de betekenis van dit kledingstuk in onze cultuur”, is de conclusie van velen. Anderen vrezen dat velen bij het woord kimono misschien eerst zullen denken aan het ondergoed van Kardashian.

“Ik luister, leer en groei, en ik apprecieer de passie en verschillende meningen van mensen”, reageert Kardashian op Instagram. “Toen ik de naam van mijn ondergoedlijn aankondigde, deed ik dat met de beste bedoelingen. Mijn merken en producten worden gemaakt met het oog op diversiteit en inclusiviteit, en na lang beraad heb ik beslist om een nieuwe naam te zoeken”, zegt Kardashian.

Maar in Japan nemen ze geen vrede met die beslissing. Kardashian heeft de merknaam immers officieel geregistreerd. De Japanse minister van Handel Hiroshige Seko wil 'een zorgvuldig onderzoek' in de zaak en stuurt daarom enkele afgevaardigden naar de VS om de rechten op de naam te bespreken. "De kimono staat wereldwijd bekend als een deel van onze cultuur", zei hij op een persconferentie waarover Reuters bericht. "Zelfs in de Verenigde Staten weten ze dat de kimono Japans is."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

bekijk ook

“Dit is al 10 jaar mijn geheim”, Zo zag u de benen van Kim Kardashian nog nooit

 

Kim Kardashian opnieuw op bezoek bij Donald Trump

 

Kim Kardashian reageert na heisa van fans: dit is de reden waarom haar wastafels geen kommen hebben

 

NIET TE MISSEN