McLaren strooit plots met lof naar Stoffel Vandoorne: "Hij is mee verantwoordelijk voor ons succes"

Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team

McLaren strooit plots met lof naar Stoffel Vandoorne: "Hij is mee verantwoordelijk voor ons succes"

Print
Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft McLaren zijn goede prestaties van dit jaar voor een groot stuk te danken aan... Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De twee piloten die het team verlieten.

Alonso en Vandoorne vormden vorig jaar het rijdersduo bij McLaren maar de wagen van vorig jaar was helemaal niet competitief genoeg. Uiteindelijk besloot Fernando Alonso om de Formule 1 vaarwel te zeggen en werd ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne door McLaren vervangen.

Lando Norris en Carlos Sainz vormden het compleet nieuwe rijdersduo dat McLaren op het juiste pad moest brengen. Dat lijkt nu ook daadwerkelijk te lukken. McLaren behaalde dit seizoen al 52 punten en staat momenteel mooi vierde in het constructeurskampioenschap, vorig seizoen eindigde het voorlaatste met in totaal 62 punten.

"Niemand had verwacht dat het team dat vorig jaar pas als negende wist te eindigen zo'n grote stap vooruit zou zetten", aldus teambaas Andreas Seidl. "Het toont gewoonweg dat heel wat dingen die vorig jaar gestart zijn nu beginnen te lonen."

Seidl meent dat ook Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes dat McLaren momenteel boekt. "Het team verrichtte goed werk met deze wagen. Ook de rijders van vorig jaar, Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne verdienen het nodige krediet hiervoor. Zij hebben ons op de zwakke punten gewezen en gezegd op welk vlak onze wagen ontwikkeld moest worden. Nu is het ons doel om verder te gaan met deze ontwikkeling", besloot de McLaren-teambaas.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws