Kiezel blijft twee maanden langer dicht: eerste fase pas tegen eind zomer klaar

De werf op Kiezel loopt acht weken vertraging op. Foto: RR

Kiezel blijft twee maanden langer dicht: eerste fase pas tegen eind zomer klaar

Geel / Meerhout -

De aannemer heeft bij de werkzaamheden op Kiezel in Meerhout flink wat vertraging opgelopen. Fase 1 van de werf gaat niet eind deze week, maar pas eind augustus open. Ook fase 2 schuift zo op.

De werkzaamheden in Kiezel maken deel uit van de grote ingreep op de hele N126 tussen het kruispunt met Winkelom in Geel en de rotonde in Zittaart (Meerhout). Aannemer Hens uit Wuustwezel begon in februari met de eerste fase, tussen de rotonde en de Bredestraat in Zittaart. Maar door het barre regenweer van enkele weken geleden tijdens een cruciaal moment heeft de operatie flink wat achterstand opgelopen. Daarom geraakt het eerste deel niet klaar tegen de start van de bouwvakantie eind deze week, zoals eerst was gepland. De timing is meteen twee maanden bijgesteld naar eind augustus.

Omdat fase 2 tussen Bredestraat en het kruispunt met Alvinnenberg en Djepstraat pas van start gaat na de eerste fase, schuift ook die planning mee op. Volgens de aangepaste timing moet die ingreep tegen het einde van het jaar afgerond zijn.

De N126 Tessenderloseweg (Geel)-Kiezel (Meerhout) krijgt een nieuw gescheiden rioleringsstelsel, vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. De totale duur van de werf zou twee jaar bedragen. Al die tijd is er geen doorgaand verkeer over de N126 mogelijk.

DE TEST