© Dick Demey

Organisatoren Vestiville blijven aangehouden

De Nederlandse organisatoren van het geflopte festival Vestiville in Lommel worden aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Hasselt zondagmiddag beslist, en werd aan onze redactie bevestigd door zijn advocate Joke Feytons. Het gaat om een Nederlandse man die in Cambodja geboren is en zijn zus.

geho

LEES OOK. Vestiville-gangers gestrand in Sunparks: “We moesten plots ook 20 euro cash betalen voor een tent”

Ravuth Ty, een Nederlander van Cambodjaanse afkomst, had volgens zijn advocate geen slechte bedoelingen. “Hij wou enkel een festival organiseren”, aldus Joke Feyntons. Het parket ziet het echter anders, en beticht de man van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting. Zo zou leveranciers van het festival met valse betalingsbewijzen een rad voor de ogen zijn gedraaid. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro’s. De onderzoeksrechter in Hasselt besliste daarom om de man na verhoor aan te houden.

Ook Aymira Ty, de zus van Ravuth Ty, werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Later moet die nog beslissen of de Britse zakenpartner van Aymira en Ravuth, Nik Chawda, ook in de cel blijft.

Vestiville, met op de affiche grote namen uit de internationale urban dance-wereld, startte vrijdag onder een uiterst ongunstig gesternte. Uiteindelijk hakte burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) de knoop door en besliste hij dat het festival op de Balendijk niet zou plaatsvinden omdat de veiligheid op het festival niet gegarandeerd kon worden. In de loop van vrijdagnamiddag maakte Amerikaanse headliner A$AP Rocky al bekend dat hij zijn optreden in Lommel annuleerde. Festivalgangers stonden vrijdag ook urenlang te wachten voor de toegangen van de festivalweide, maar die bleven dicht, waarna er chaos ontstond.

MEER OVER VestiVille