Koppel veroordeeld voor afpersing van callgirl met naaktfoto’s en beelden van klanten

De rechtbank in Mechelen heeft een 61-jarige tuinbouwer en zijn vrouw veroordeeld voor afpersing en belaging. Het koppel kreeg een gevangenisstraf met uitstel nadat het in 2015 een prostituee uit Duffel had gechanteerd.

svds

LEES OOK. Prominente politici afgeperst na bezoekjes aan callgirl: alles gefilmd met verborgen camera’s

In 2015 ging de alleenstaande moeder uit Duffel naar eigen zeggen door een moeilijke periode. Ze verloor haar baan en kluste daarom bij als prostituee. In die periode begon ze ook een relatie met de 61-jarige tuinbouwer Erwin P., de vader van een jeugdvriend. Het was een sugardaddy-verhouding volgens de ene, een platonische relatie volgens de andere. Wat het ook was, Erwins vrouw Hilde D. kwam erachter en kon er niet mee lachen.

Zij begon de callgirl te stalken met vulgaire berichtjes en stak flyers met naaktfoto’s van de vrouw in de brievenbussen van buren en kennissen. Daar stopte het echter niet. In augustus 2015 drong Erwin P. de slaapkamer van de Duffelse vrouw binnen en eiste 10.000 euro. Diezelfde avond vond de vrouw ook een usb-stick met compromitterende foto’s en filmpjes van zichzelf en klanten in haar brievenbus. Het koppel dreigde er mee die beelden te tonen aan de crèche van het toen tweejarig zoontje van de vrouw.

Gefilmd en bespied

Volgens de prostituee had Erwin P. haar twee jaar lang zonder haar medeweten gefilmd en bespied en ze wijst erop dat de man haar eerder had geholpen bij de renovatie en inrichting van haar appartement. De verdediging van P. ontkent dat en stelt dat de vrouw wel degelijk weet had van de camera’s. Volgens Frédéric Thiebaut, de advocaat van de man, heeft de callgirl van hem geprofiteerd en wilde ze net zelf haar klanten chanteren met de beelden.

De rechtbank van Mechelen acht het koppel nu schuldig en veroordeelt Erwin P. tot een gevangenisstraf van achttien maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro. Zijn vrouw krijgt een celstraf van tien maanden met uitstel en eveneens 600 euro boete. Het koppel moet ook 2.500 euro schadevergoeding betalen aan de prostituee en kreeg een contactverbod opgelegd.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio