Informateur Bart De Wever gaat  week naar Colombia

Foto: Photo News

Informateur Bart De Wever gaat week naar Colombia

Print

Vlaams informateur en N-VA-voorzitter Bart De Wever laat de regeringsvorming volgende week even voor wat ze is en trekt naar Colombia voor de World Cities Summit, een top over steden en hun bestuur. Veel haast is er dus niet bij het vormen van die Vlaamse regering.

Daar is alles nog altijd windstil. De Wever heeft nog altijd niet uitgemaakt wie aan de onderhandelingstafel mag aanschuiven. Naast de meest voor de hand liggende partners CD&V en Open Vld, is ook Vlaams Belang nog altijd in de running.

De Wever is zelfs bezig met concrete maatregelen uit te werken met Vlaams Belang, die hij dan wil voorleggen aan de liberalen en de christendemocraten. Alles om maar niet zelf het Vlaams Belang, de grote winnaar van de verkiezingen, naar de uitgang te duwen.

Geen Vlaamse feestdag

Veel haast heeft hij daar dus niet bij. Het heeft weinig zin om de onderhandelingen op te starten, als je zelf van 6 tot 14 juli naar Colombia trekt. Zelfs de Vlaams feestdag, traditioneel de deadline voor de Vlaamse regeringsvorming, zal hij dus missen.

“Hij is nog altijd tijd aan het rekken”, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB). “Misschien is er nog altijd iets niet duidelijk of wacht hij tot er federaal toch iets bougeert.”

Bij N-VA zien ze geen problemen. “Geen zorgen, dat komt allemaal in orde”, klinkt het binnen de partij. Al kijken de andere partijen toch wat meewarig naar de beslissing. “Dat getuigt alleszins van weinig verantwoordelijkheidszin.”

Nu in het nieuws