Slongs eert helden in boek ‘Lacht nor mij’

Foto: Victoriano Moreno

Slongs eert helden in boek ‘Lacht nor mij’

Print

Slongs brengt in september een boek uit. ‘Lacht nor mij’ luidt de titel, verwijzend naar haar tot dusver grootste hit uit 2013.

In het boek verklapt de Antwerpse rapster met Griekse roots waarom ze schijnbaar altijd opgewekt en positief door het leven stapt. “Het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen”, aldus het alter ego van Charissa Parassiadis. “Wat al mijn helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.”

De heroes en sheroes van Slongs zijn niet van de minsten. Onder anderen Nelson Mandela, Jezus en Dalai Lama passeren de revue. “Elk op hun manier hebben die helden mij gevormd, van onzekere puber tot vreedzame krijger”, aldus Slongs, die dit voorjaar haar tweede album #Goegaan uitbracht.

De komende weken is ze te zien op Rock Edegem (30/06), Sfinks Mixed (26/07) en Suikerrock(28/07). Later volgt een theatertournee. Lacht nor mij verschijnt bij Houtekiet.

Nu in het nieuws