© JAA

Oversteken sluizencomplex tijdelijk niet meer mogelijk

Sinds kort is het oversteken van het Albertkanaal via het sluizencomplex, even voorbij de banaanbrug, niet meer mogelijk. In opdracht van kanaalbeheerder De Vlaamse Waterweg is aannemingsbedrijf Besix er gestart met ingrijpende werkzaamheden.

“Dit zijn werken in het kader van de herbouw en het verhogen van de koker van de duwvaartsluis, aan het benedenhoofd”, vertelt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg. “Deze week is de aannemer alvast gestart met kleine afbraakwerken. Daarom is de koker ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Vanaf 6 tot en met 28 juli zal deze duwvaartsluis volledig worden afgesloten vermits de bestaande koker dan afgebroken en de nieuwe prefabkoker ingevaren zal worden. Tijdens deze werkzaamheden moet de afwaartse sluisdeur steeds openstaan omdat die koker geen grote krachten kan weerstaan.”

Tot en met 31 augustus heeft de aannemer de tijd om nieuwe toegangshellingen te plaatsen en de koker opnieuw toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers. Vanaf 1 september gaat de koker volledig terug open. De werken hebben dus niets te maken met de uitbreiding van het sluizencomplex – waarvoor ooit plannen bestonden – en evenmin met de vervanging van de banaanbrug door twee andere bruggen, zoals onlangs beslist werd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio