Man aangehouden voor poging doodslag na aanrijding bij La Rocca

De aanrijding gebeurde vlakbij dancing La Rocca Foto: Joren De Weerdt

Man aangehouden voor poging doodslag na aanrijding bij La Rocca

Print
Lier / Hoboken -

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 23–jarige man uit Hoboken aangehouden wegens poging tot doodslag. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Dat laat het Antwerpse parket weten.

Zondagochtend rond 9 uur werd een 21-jarige man uit Antwerpen aangereden in de Duwijckstraat, vlak bij dancing La Rocca in Lier.

Na de aanrijding pleegde de bestuurder van de wagen vluchtmisdrijf. De politie van Lier maakte in het onderzoek gebruik van het ANPR-netwerk. “De bestuurder wordt opgespoord. We gebruiken daarbij camerabeelden uit de buurt. Voorlopig is de bestuurder nog niet gevat”, liet Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen weten kort na de feiten.

Dinsdagavond heeft de 23-jarige dader zichzelf aangegeven in bijzijn van een raadsman. Uit de camerabeelden en getuigenverklaringen blijkt dat de aanrijding opzettelijk zou zijn geweest, maar dat ontkent de verdachte. Over het motief bestaat nog geen duidelijkheid. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet. Het slachtoffer is intussen buiten levensgevaar.

Eind mei werd er ook al een Mechelaar aangehouden voor poging tot moord, nadat hij een feestganger omver had gereden aan discotheek Copacabana in Waarloos (Kontich).

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio