Inbraken in domein Diesterweg opgelost: 37-jarige man uit Wuustwezel opgepakt

De buit werd terugbezorgd aan de speelpleinwerking op Diesterweg. Foto: W&F, RR

Inbraken in domein Diesterweg opgelost: 37-jarige man uit Wuustwezel opgepakt

Print
Kalmthout / Wuustwezel -

De politie heeft een verdachte opgepakt voor verschillende inbraken in domein Diesterweg in Kalmthout. Een 37-jarige man uit Wuustwezel zit in de cel.

Domein Diesterweg in de Acacialaan in Kalmthout kreeg tussen 22 april en 20 mei te maken met verschillende inbraken. Drie keer werd er ingebroken in de lokalen van de speelpleinwerking op het domein. “Materiaal van de speelpleinwerking werd gestolen”, zegt de politie van de zone Grens (Kalmthout, Essen, Wuustwezel). Het ging onder meer om elektrische toestellen en multimediamateriaal. Een maand na de laatste inbraak konden de speurders, in samenwerking met de gemeente Kalmthout, een doorbraak forceren in het onderzoek. Een gestolen router werd door de verdachte opnieuw gebruikt en kon door de politie gelokaliseerd worden.

Vorige week donderdag werd vervolgens een huiszoeking gedaan bij een 37-jarige man uit Wuustwezel. “Daarbij werden verschillende gestolen goederen teruggevonden”, aldus de politie. De verdachte werd verhoord en zette de onderzoekers op weg naar een tweede huiszoeking. Ook bij die actie werden nog gestolen spullen teruggevonden. Alles werd ondertussen terug aan de gemeente bezorgd.

De verdachte werd na zijn arrestatie voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden en zit sindsdien in de cel. Gisteren bevestigde de raadkamer zijn aanhouding.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio