© EPA-EFE

Elise Mertens klopt in Eastbourne Roland Garros-finaliste Vondrousova (maar maakt het zelf nog spannend)

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich dinsdag voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Eastbourne (684.080 euro) geplaatst. De 23-jarige Limburgse won in de tweede ronde in 2 uur en 16 minuten met 6-1, 5-7 en 6-2 van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-16), eerder deze maand finaliste op Roland-Garros.

Mertens liet kansen liggen om het eerder af te maken. In de tweede set gaf ze een 5-3 voorsprong uit handen en liet ze twee matchballen onbenut.

Om een plaats in de kwartfinales neemt Mertens het opnieuw tegen een Tsjechische op. Ze gaat het gras in East Sussex op voor een duel met tweede reekshoofd Karolina Pliskova, de nummer drie van de wereld. Die plaatste zich maandag al door de Russische Margarita Gasparyan (WTA-61) met tweemaal 6-3 te verslaan. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mertens en de 27-jarige voormalige nummer een van de wereld.

“Ik voel me steeds beter op gras”

“Tennis is altijd een beetje een rollercoaster”, verklaarde Mertens na haar wedstrijd. “Ik had liever in twee sets gewonnen, maar Vondrousova begon heel goed te tennissen nadat ik 5-3 voor stond in de tweede set en twee matchballen had. En ik werd misschien een beetje nerveus, waardoor mijn tennis wat daalde in kwaliteit. Maar ik heb me goed herpakt in de derde set. De opslag was enorm belangrijk, want ze haalde veel ballen terug en hoe langer de rally’s duurden, hoe moeilijker het werd. Mij opslag heeft ervoor gezorgd dat ik veel punten kon winnen.”

“Pliskova gaat een hele moeilijke tegenstandster worden. Ze serveert erg goed. Ik ga op een heel directe manier moeten spelen en haar uit haar comfortzone proberen te halen en haar van de ene kant naar de andere doen lopen. Ik denk dat het in ieder geval niet makkelijk zal zijn. Los van dat, voel ik me wel steeds beter worden op het gras. Een pak beter dan in Rosmalen. Ik denk dat ik gegroeid ben in dit toernooi, dus wacht ik het vervolg ongeduldig af.”

Kirsten Flipkens naar kwartfinales dubbelspel

Nog in Eastbourne heeft Kirsten Flipkens zich voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst. In de eerste ronde nam de 33-jarige Antwerpse samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands met 6-2 en 6-4 de maat van de Kroatische Darija Jurak en de Sloveense Katarina Srebotnik.

Om een plaats in de halve finales treffen Flipkens en Mattek-Sands de Amerikaanse Nicole Melichar en de Tsjechische Kveta Peschke, die het derde reekshoofd vormen op het Engelse gras. Zij knokten zich met 4-6, 7-6 (7/1) en 10-6 voorbij de Britten Darriet Hart en Heather Watson. .

Meer sportnieuws