Tunnelroof Belgiëlei: drie verdachten mogen gevangenis verlaten met enkelband

Foto: BFM

Tunnelroof Belgiëlei: drie verdachten mogen gevangenis verlaten met enkelband

Print
Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag beslist om de drie verdachten van de spectaculaire tunnelkraak bij BNP Paribas Fortis onder elektronisch toezicht te plaatsen. Het parket gaat tegen die beslissing niet in beroep. Ze mogen hun voorhechtenis dus thuis uitzitten met een enkelband.

De inbraak in het filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen werd op 3 februari vastgesteld. Verschillende kluizen waren opengebroken en in de vloer van de kluizenzaal werd een gat aangetroffen. Dat bleek het uiteinde van een tunnel te zijn die in de riolering onder de Belgiëlei uitkwam. In het rioolstelsel werd verderop nog een tweede tunnel ontdekt die naar de kelder van een gebouw aan de Nerviërsstraat leidde.

Koba M. (27) werd een dag later gearresteerd. De speurders konden hem aan de feiten linken door een achtergelaten slijpschijf in de uitgegraven tunnel. Enkele dagen later belandden ook zijn vader Kachaber M. (45) en zijn vriend Giorgi K. (28) achter de tralies.

Een vingerafdruk van die laatste werd op een plastic zak aangetroffen in het kelderappartement aan de Nerviërstraat, waar de tunnel begon. De twintiger erkende dat hij in het appartement geweest was, maar de put of de tunnel had hij niet gezien. Giorgi K. had ook werkmateriaal gekocht, maar hij had geen idee dat die spullen voor een bankkraak gebruikt zouden worden. Ze ontkennen alle drie dat ze bij de eigenlijke diefstal betrokken waren. Het onderzoek wordt voortgezet.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio