Kasterlee Spreukelt lanceert kaartspel

Het kaartspel is te verkrijgen bij Toerisme Kasterlee. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee Spreukelt lanceert kaartspel

Print
Kasterlee -

De stuurgroep Kasterlee Spreukelt organiseerde jarenlang initiatieven die met spreuken en strips Kasterlee, Lichtaart en Tielen in de schijnwerper plaatsten. Bij het afscheid had de stuurgroep nog geld over. Daarmee wordt nu een familiekaartspel gelanceerd.

De stuurgroep, begin deze eeuw opgericht door Robert Baron Stouthuysen, bracht samen met tekenaar Jan Lievens verschillende spreukenprenten uit. Die leidden in 2004 tot een fietszoektocht die het tien jaar lang onder een ander thema zou volhouden, met meer dan 7.500 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland.

De stuurgroep liet ook zes spreukenbeeldjes maken die een ereplaats kregen op drukbezochte plaatsen. Kasterlee Spreukelt laat zo een onuitwisbare erfenis na in elke deelgemeente. Enkele jaren na het opdoeken van de stuurgroep stelt Vic Peeters het allerlaatste initiatief voor: “Met wat we nog in kas hadden, hebben we Jan Lievens en Inge Geeraerts van de dienst Toerisme een sextet-kaartspel laten ontwikkelen. Daarin zijn typisch Kastelse thema’s verwerkt zoals de spreukenbeeldjes, volksverhalen, merkwaardige gebouwen...”. Het kaartspel werd door Carta Mundi gedrukt op 500 exemplaren, kost 4,50 euro en is vanaf vrijdag 5 juli verkrijgbaar bij Toerisme, Markt 42 in Kasterlee.

visitkasterlee.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio