Reconstructie moord Julie afgeblazen: Bakelmans weigert mee te werken

De reconstructie van de moord op Julie Van Espen is dinsdagnamiddag afgeblazen. De moordenaar van Julie, Steve Bakelmans, heeft een goed half uurtje na zijn aankomst beslist niet mee te werken.

sare

In principe had de reconstructie dinsdag enkele uren moeten duren. Verdachte Steve Bakelmans, die eerder al bekentenissen aflegde, zou ter plaatse tekst en uitleg geven over wat er was gebeurd toen hij op zaterdag 4 mei het pad van de 23-jarige Julie Van Espen kruiste.

© frederik beyens

Niet in staat

Een half uur na zijn aankomst besliste Bakelmans om niet mee te werken. De reconstructie aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug werd daarop afgeblazen en Bakelmans werd teruggebracht naar zijn cel in de Begijnenstraat. Hij wil naar eigen zeggen wel meewerken, maar vandaag voelde hij zich niet in staat.

“Dit is opnieuw een kaakslag voor mijn cliënten. De reden waarom hij niet meewerkt is niet duidelijk, maar de eindconclusie is dat hij niet meedoet”, zegt John Maes, advocaat van de familie Van Espen. De kans dat er binnenkort een nieuwe poging kan gedaan worden is klein omdat de plaats van de feiten, een werf, verandert. “Het was nu of nooit, zo heeft de onderzoeksrechter gezegd”, aldus Maes.

Ook het parket acht de kans klein dat er een nieuwe reconstructie komt. “De plaatsgesteldheid verandert en de organisatie met zoveel betrokkenen lukt ook niet van de ene op de andere dag”, aldus Lieselotte Claessens.

© frederik beyens

© frederik beyens

MEER OVER Julie Van Espen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio