© Sylvain Liekens

Ook in Ranst online inschrijven op school: niet om schoolkamperen tegen te gaan, wel om leerlingen te spreiden

De zeven lagere scholen van Ranst willen dat hun leerlingen vanaf het schooljaar 2020–2021 digitaal worden ingeschreven.

sl

Kamperende ouders die hun kinderen willen inschrijven, dat hebben ze in Ranst nog niet gehad. De bedoeling van het digitaal inschrijven, is het aantal kinderen gelijkmatig te verdelen over alle scholen. Dat is zowel voor de kinderen als het schoolpersoneel interessant.

Scholen die geen kleuterschool hebben, kunnen moeilijker concurreren met scholen waar kleuters wel terechtkunnen. Daarom werden recent nog twee kleuterscholen geopend bij de gemeentelijke lagere scholen in Ranst en Oelegem.

Met het digitale aanmeldsysteem moet elke school bepalen hoeveel leerlingen ze kan opvangen. Scholen kunnen hun capaciteit aanpassen. Dat vergt nog wat overleg en daarom zal het systeem pas op 1 maart 2020 ingevoerd worden. De vier vrije en de drie gemeentescholen krijgen dus nog de tijd om te zoeken naar een leverancier van het digitale aanmeldsysteem.

Voor de Ranstse gemeentelijke basisschool De Knipoog was er alvast goed nieuws want ze krijgen een luifel, een zandbak en de speelplaats wordt verhard. Die ingreep zal 65.000 euro kosten. De vernieuwingen komen in de uiterste hoek van de speelplaats. De nieuwe luifel komt boven de zandbak wat moet voorkomen dat het zand bij regenweer al te modderig wordt.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio