Kris Peeters biedt ontslag aan als minister en kiest voor Europa

Foto: ISOPIX

Kris Peeters biedt ontslag aan als minister en kiest voor Europa

Print

CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters heeft dinsdag zijn ontslag aangeboden bij de koning en bij de eerste minister.

Peeters werd op 26 mei verkozen tot Europees parlementslid. Dat parlement houdt op 2 juli zijn installatievergadering en om de eed te kunnen afleggen, dient hij dus ontslag te nemen uit de federale regering.

“Peeters heeft vandaag zijn ontslagbrief overhandigd aan de premier en aan de koning”, meldt het kabinet van de vicepremier.

Eerste minister Charles Michel bedankt Peeters op Twitter: “Je was een compagnon de route en een uitstekende collega. Je expertise is een meerwaarde voor het Europees Parlement. Je hebt met veel overtuiging essentiële hervormingen doorgevoerd voor onze economie en sociale cohesie en ik wil je daarvoor van harte bedanken!”

Peeters zelf geeft op Twitter toelichting bij zijn ambities. Hij wil zich naar eigen zeggen verder inzetten voor burgers en ondernemingen. “Ik wil samen met de collega’s binnen het Europees Parlement werken aan een Europa dat écht het verschil maakt voor mensen. Ik zal mij toespitsen op de interne markt en op asiel en migratie. Ik wil Charles Michel en de coalitiepartners bedanken voor de samenwerking van de afgelopen jaren. We hebben mooie resultaten geboekt op vlak van jobs, koopkracht en economie.”

Nu in het nieuws