Ook Prada gaat plastic uit de zee gebruiken

Foto: Shutterstock

Mode

Ook Prada gaat plastic uit de zee gebruiken

Print

Prada heeft aangekondigd dat het een collectie met tassen uitbrengt die werden gemaakt van gerecycleerd plastic afval uit de zee. Vanaf 2021 wil het Italiaanse modehuis alleen maar nylon meer gebruiken dat op die manier wordt vervaardigd.

Nylon zit in het DNA van Prada en het modehuis maakt al sinds 1984 veelvuldig gebruik van de stof, onder meer voor handtassen, heuptasjes en rugzakken. Net daarom introduceert het nu met de Re-Nylon een collectie met zes tassen die zullen worden gemaakt van plastic uit de zee, visnetten en textielafval in plaats van de minder duurzame synthetische stof die nylon is.

En het wil nog een stapje verder gaan. Tegen 2021 wil het voor al zijn nylon gebruikmaken van gerecycleerde materialen. “Zo kunnen we enorme hoeveelheden nylon schrappen en dat zal een grote impact hebben op onze duurzaamheid”, zegt woordvoerder Lorenzo Bertelli in een reactie aan Business of Fashion. “We doen dit niet enkel voor goede marketing, maar willen echt grote veranderingen doorvoeren.”

Prada is niet de eerste die zich op econyl, de officiële benaming voor nylon gemaakt van gerecycleerd materiaal, richt. Ook Stella McCartney en Adidas experimenteerden er al mee in hun collecties.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Transparentee (@transparentee_uk) op

 

NIET TE MISSEN