DISCUSSIE. Minder brievenpost vanaf maart: een probleem voor jou?

Foto: ggm

DISCUSSIE. Minder brievenpost vanaf maart: een probleem voor jou?

Print

Vanaf maart volgend jaar zal de postbode nog maar twee keer per week niet-dringende brieven in de brievenbus droppen. Brieven met een priorzegel, pakjes en kranten kan je wel nog elke dag verwachten. Wat vind jij van die beslissing? Vervelend? Of maakt het logischerwijs deel uit van de digitale evolutie?

Bpost neemt die beslissing omdat de populariteit van de brievenpost snel daalt. In 2011 werden elke dag nog 12 miljoen brieven verstuurd, vorig jaar waren dat er nog maar 7,7 miljoen. Bovendien krijgt maar een op de twee huizen vandaag nog elke dag post.

De nieuwe werkwijze wordt tijdens de zomer getest. “De klanten gaan daar nog niets van merken. Het is echt een onderzoek achter de schermen: hoe organiseren we rondes, hoe bundelen we welke briefwisseling?”, luidt het bij bpost.

Begrijp jij dat bpost deze beslissing neemt? Is de dalende populariteit van de brievenpost een doorslaggevende factor volgens jouw? Of heb jij liever de mogelijkheid om dagelijks brieven te posten en te ontvangen zoals voorheen?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van woensdag 26 juni.

Nu in het nieuws