Beerschot en Grenoble bereiken akkoord over Ryan Sanusi

Ryan Sanusi in actie met Sparta Rotterdam tegen Vitesse Arnhem. Foto: Photo News

Beerschot en Grenoble bereiken akkoord over Ryan Sanusi

Print

Gisteren leek hij nog onhaalbaar, maar vandaag hebben Beerschot en Grenoble Foot 38 een principeakkoord bereikt over de transfer van Ryan Sanusi. De 27-jarige Antwerpenaar tekent eerstdaags een contract voor meerdere seizoenen op het Kiel. Hij wordt de vierde zomeraanwinst van Beerschot.

LEES OOK.Wie komt en gaat deze zomer bij de Antwerpse voetbalclubs?

Sanusi is geboren in Borgerhout en is een voormalig jeugdproduct van Germinal Beerschot. Hij trok op jonge leeftijd naar Nederland waar hij het mooie weer maakte bij achtereenvolgens Willem II, Top Oss en Sparta Rotterdam. Het voorbije seizoen was hij een basispion bij Grenoble Foot 38, een middenmoter in de Franse Ligue 2. Sanusi had bij Grenoble nog een contract tot 2020, Beerschot heeft dus een transfersom voor hem moeten neertellen.

Ook vorig seizoen stond Ryan Sanusi hoog op het verlanglijstje van de technische commissie van Beerschot. Hij kon toen transfervrij opgehaald worden bij Sparta Rotterdam, er lag een meerjarig contract voor hem klaar op het Kiel. Maar Sanusi verkoos een avontuur in de Franse tweede klasse boven de Belgische tweede klasse. Nu Beerschot volgend seizoen zo goed als zeker in 1A zal aantreden, keert hij graag terug naar zijn heimat. Na Réda Halaimia (22), Raphael Holzhauser (26) en Dylan Saint-Louis (24) wordt Sanusi de vierde zomeraanwinst van de Kielse Ratten.

Meer voetbalnieuws