© REUTERS

Iran vraagt VS om te stoppen met “economische oorlog”

Iran vraagt aan de Verenigde Staten om te stoppen met hun “economische oorlog tegen het Iraanse volk”. Dat heeft de Iraanse ambassadeur bij de Verenigde Naties maandag gezegd tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad over zijn land.

“Om de spanningen te matigen in de volledige Golfregio, moeten de VS stoppen met hun militaire avonturisme, zoals hun economische oorlog en het terrorisme tegen het Iraanse volk”, aldus Majid Takht Ravanchi.

LEES OOK. Wat er zou gebeuren als Iran wél besluit terug te slaan tegen VS: niets en niemand is veilig (+)

Eerder op de dag werd bekend dat de Verenigde Staten nieuwe, “harde” sancties uitvaardigen tegen het regime in Teheran. Die zijn gericht tegen de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, en zijn entourage.

Ook vanuit het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken kwam er een afwijzende reactie. “De nutteloze Amerikaanse sancties tegen de Iraanse leider en onze diplomatieke leider (minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif, red.) hebben het pad naar een diplomatieke oplossing versperd”, schreef de woordvoerder van het ministerie op Twitter. Volgens de man vernietigt de Amerikaanse president Donald Trump alle erkende internationale mechanismes voor vrede en veiligheid in de wereld.

LEES OOK. Waarom Trump een nieuwe oorlog op het nippertje afblies ondánks wat Iran hem vertelde in laatste telefoontje (+)

MEER OVER Donald Trump

Nu in het nieuws