Iran: “Amerikaans leger heeft niks te zoeken in de Perzische Golf”

Een Amerikaans oorlogsschip in de Perzische Golf Foto: EPA-EFE

Iran: “Amerikaans leger heeft niks te zoeken in de Perzische Golf”

Print

Het Amerikaanse leger heeft “niks te zoeken in de Perzische Golf”. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif maandag in een tweet gezegd.

Eerder op de dag werd bekend dat de Verenigde Staten nieuwe, “harde” sancties uitvaardigen tegen het regime in Teheran, maar de tweet van Zarif verwijst niet expliciet naar de sancties. De nieuwe sancties zijn onder meer gericht tegen de Iraanse buitenlandminister. Daarnaast worden ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van Iran, en acht hoge officieren van de Revolutionaire Garde geviseerd.

Tegelijkertijd vroeg de Iraanse ambassadeur bij de Verenigde Naties tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad over zijn land ook aan de Verenigde Staten om te stoppen met hun “economische oorlog tegen het Iraanse volk”. “Om de spanningen te matigen in de volledige Golfregio, moeten de VS stoppen met hun militaire aventurisme, zoals hun economische oorlog en het terrorisme tegen het Iraanse volk”, aldus Majid Takht Ravanchi.

Nu in het nieuws