Greet Rouffaer (60) lust nog wel een groen blaadje

Greet Rouffaer wandelt Thuis binnen. Foto: vrt

Greet Rouffaer (60) lust nog wel een groen blaadje

Print

In Thuis kwam maandagavond verrassend Greet Rouffaer (60) binnengewandeld. Haar personage liet haar oog meteen vallen op groen blaadje Dries.

De gastrol van Greet Rouffaer in Thuis was voor iedereen een verrassing, maar haar intrede ging niet onopgemerkt voorbij. Rouffaers personage Reinhilde liep op restaurant Dries tegen het lijf. Aangezien die in het gezelschap was van de veel oudere Marianne, verwarde Reinhilde hem met een “gezelschapsheer” en stopte ze hem een briefje toe met haar telefoonnummer. Omdat Dries slecht nieuws kreeg over zijn thesis en dringend geld nodig heeft, gaat hij in op het voorstel van Reinhilde: hij zal haar gezelschap houden, maar ook niet meer dan dat. De vraag blijft of Reinhilde dezelfde definitie hanteert van het woord ‘gezelschap’.

Greet Rouffaer is vereerd met de gastrol: “Het voelde een beetje raar om na zestien jaar voor de eerste keer de parking op te rijden van de studio’s waar het voor mij allemaal is begonnen met Wittekerke, maar ik werd er met open armen ontvangen, echt ongelofelijk. Ik kende natuurlijk al enkele collega’s, maar ook de rest – van kleedsters tot schminksters en de jongere acteurs – was zo lief. Ik voelde mij erg welkom en had meteen een thuisgevoel.”

Nu in het nieuws