© Photo News

Ajax haalt met Quincy Promes opvallende naam terug naar Nederland

Ajax heeft de 27-jarige offensieve middenvelder Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudige Nederlandse international 15,7 miljoen euro, wat door bonussen nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.

Promes speelde eerder al in de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 vertrok hij als jeugdspeler naar Haarlem. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte de aanvaller in 2012 voor Twente. In het seizoen 2012-2013 promoveerde hij met Go Ahead Eagles naar de eredivisie, onder leiding van de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag. Daarna speelde Promes weer een jaar bij Twente, waarop vier seizoenen bij het Russische Spartak Moskou volgden. Vorig jaar stapte hij over naar Sevilla.

“Dit voelt als thuiskomen”, reageerde Promes. “Het is heel apart. Ik ben hier ooit als kleine jongen binnengelopen, nu kom ik hier als man. Nadat er voor de eerste keer contact was met Ajax, dacht ik: dit is niet realistisch. Ik was pas bezig met mijn eerste jaar in Spanje, het plan was niet om zo snel al een vervolgstap te maken. Het is er toch van gekomen. Nu wil ik de mensen hier blij maken met mijn spel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws