Twintig kilo hasj in beslag genomen bij Antwerpse drugsbende

De inbeslag genomen drugs. Foto: politiezone Antwerpen

Twintig kilo hasj in beslag genomen bij Antwerpse drugsbende

Print
Antwerpen / Kiel / Borgerhout -

Bij een reeks huiszoekingen heeft de politie maandag 22 kilogram drugs in beslag genomen. Acht verdachten werden gearresteerd.

De afdeling drugs van de lokale recherche van de politiezone Antwerpen viel maandagochtend in alle vroegte binnen op negen locaties. “De huiszoekingen in Antwerpen, Borgerhout en op het Kiel kaderen in een grootschalig onderzoek naar handel in hasj en cocaïne”, zegt de politie.

“De lokale recherche was de bende al een tijd op het spoor”, aldus de politie. Maandag werd dan tot actie overgegaan. Acht verdachten werden van hun vrijheid beroofd, zij zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De speurders namen twintig kilogram hasj, een kilogram cocaïne, een halve kilo heroïne, honderd gebruikershoeveelheden cocaïne en 18.000 euro cash in beslag. Een van de huiszoekingen vond plaats in een café dat in beeld kwam als ontmoetingsplaats van de bende en als plek van waaruit drugs verhandeld werden.

Tweede dossier

De politie meldt nog dat tijdens een van de huiszoekingen toevallig ook nog twee personen in een aanpalend pand betrapt werden op drugsbezit. “Bij hen werd 44 gram cocaïne, een vuurwapen en 12.000 euro in beslag genomen”, luidt het. “Er wordt een nieuw dossier opgestart.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio