© McLaren F1 team

Lando Norris tijdens GP van Frankrijk verkozen tot ‘Driver of the day’

De Brit Lando Norris is tijdens de GP van Frankrijk verkozen tot 'Driver of the day'.

Norris is bij het F1-team van McLaren de opvolger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne en kent een sterk debuutseizoen in de Formule 1. McLaren presteert dit jaar heel wat beter en dat was ook in Frankrijk te zien.

Lando Norris en Carlos Sainz kwalificeerden zich als vijfde en zesde. Na een sterke race eindigden Sainz en Norris respectievelijk als zesde en negende. Vooral voor Norris zat er aanvankelijk meer in maar door hydraulische problemen verloor hij in de allerlaatste ronde nog enkele plaatsen in een gevecht met onder andere Daniel Ricciardo.

De nog steeds maar 19-jarige Brit werd door de F1-fans geprezen voor zijn sterke race onder moeilijke omstandigheden en werd verkozen tot 'Driver of the day'.

Overzicht winnaars 'Driver of the day-award':GP van Australië: Valtteri BottasGP van Bahrein: Charles LeclercGP van China: Alexander AlbonGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Max VerstappenGP van Monaco: Max VerstappenGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Lando Norris

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws