Onduidelijkheid over toekomst jeugdhuis Centraal

Print
Mortsel -

Sinds zondag staat er op Facebook een pagina met de naam ‘Geef ons jeugdhuis terug’. Volgens de oprichters van de pagina zal jeugdhuis Centraal op 30 juni definitief sluiten. Bevoegd schepen Goele Custers (N-VA) reageert verbolgen en zegt dat er geen sprake is van een definitieve sluiting.

Vorige week kondigde het stadsbestuur in een persmededeling de tijdelijke sluiting van het jeugdhuis in de Lusthovenlaan aan. “Het was tijd voor een nieuw verhaal”, lichtte schepen Custers daarop toe. “Er kwamen de laatste tijd wat minder bezoekers en we gaan nu nadenken over hoe we in de toekomst beter kunnen tegemoetkomen aan de noden van de jongeren. We hebben in overleg met jeugdhuis Centraal beslist om daarover een participatieproject op te richten. Vanaf september zal de Mortselse jeugd van zich laten horen. Vanaf begin 2020 hopen we dan een nieuwe start te nemen.Wat nu al vaststaat, is dat die locatie een ontmoetingsplaats voor jongeren zal blijven.”

In een mail aan onze redactie en op de Facebookpagina echter, wordt gesproken over een definitieve sluiting en staat een oproep tot actie om het jeugdhuis te redden. De opstellers daarvan waren gisteren niet bereikbaar voor verdere commentaar. Volgens schepen Custers gaat het mogelijk om een misverstand. “Misschien hebben de opstellers van die tekst niet goed begrepen wat de bedoeling is van de tijdelijke sluiting. Dat is bijzonder spijtig, dergelijke berichten zorgen alleen voor verwarring en nodeloze ergernissen”, besluit ze.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio