Twee nachten hinder op N16: AWV vernieuwt voegen

De N16 in Puurs-Sint-Amands. Foto: Joris Herregods

Twee nachten hinder op N16: AWV vernieuwt voegen

Print
Puurs -

Van maandag 24 juni tot en met woensdag 26 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee nachten werken uit aan de ovonde van de Rijksweg in Puurs-Sint-Amands. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Aan de ovonde van de Rijksweg (N16) in Puurs-Sint-Amands worden op drie plaatsen de overgangsvoegen tussen het wegdek in asfalt en het wegdek in beton vernieuwd. De vernieuwing van de voegen is volgens het AWV nodig om schade aan het wegdek te voorkomen. De voegen laten het beton immers toe om uit te zetten bij temperatuurschommelingen, zonder dat daarbij het asfalt omhoog wordt geduwd.

De werken vinden gedurende twee nachten plaats, telkens van 20u ’s avonds tot 6u ’s morgens om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. “Tijdens de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni wordt er gewerkt aan de voegen van de Brabantstraat ter hoogte van het terrein van ‘GLS Belgium’”, zegt Jef Schoenmaekers van het AWV. “Tijdens de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juni werken we aan de voeg in de parallelweg naast de N16, in de richting van de A. Meersmansdreef.”

De Rijksweg is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid. Tijdens de eerste nacht via de Kleine Amer, Vooruitgangstraat, Kapelstraat, Moerplas, J. De Donkerlaan en de Pullaarsteenweg. Tijdens de tweede nacht via de N17 en de Lichterstraat.

DE TEST