© mph

© mph

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stoet van takelwagens om parcours Heistse Pijl vrij te maken

De bewoners van onder meer de Sint-Jobsstraat in Herentals werden zaterdagochtend geconfronteerd met politieploegen met in hun kielzog een stoet takelwagens. De straat maakt deel uit van het parcours van de Heistse Pijl.

mph

“De Sint-Jobsstraat maakt deel uit van het parcours van de Heistse Pijl”, weet politiecommissaris Dirk Van Peer. “De straat moest volledig vrijgemaakt worden. Daarvoor was een parkeerverbod aangebracht, maar nogal wat automobilisten hadden dat niet gezien of genegeerd.”

In de zone Neteland stonden veertig auto’s hinderlijk geparkeerd. Twaalf daarvan werden getakeld. “Dat zijn er meer dan de helft minder dan vorig jaar”, zegt Van Peer. “We zijn dit jaar vroeger met de laatste controle begonnen om via de nummerplaten nog zoveel mogelijk eigenaars te kunnen contacteren en hen aan te sporen hun auto meteen te verzetten. Die mensen krijgen wel een boete, maar ze worden niet geconfronteerd met de kosten van de takeling.”

De eigenaars van de getakelde auto’s moesten een lift zoeken naar de takeldienst in Zandhoven om hun wagen weer op te halen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio