© Photo News

Judoka Charline Van Snick meteen uitgeschakeld op Europese Spelen: “Dit voelt onrechtvaardig aan”

Charline Van Snick (-52 kg) vond dat haar onrecht was aangedaan na haar nederlaag in haar eerste kamp op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen. Van Snick (IJF 5) ging in de Golden Score onderuit met een derde strafpunt (shido) tegen Gultaj Mammadaliyeva (IJF 51) uit Azerbeidzjan.

Van Snick (IJF 5), vrij in de eerste ronde, opende tegen Gultaj Mammadaliyeva (IJF 51) uit Azerbeidzjan. De Luikse ging in de Golden Score onderuit met een derde strafpunt (shido).

Van Snick, die op de Olympische Spelen van 2012 brons veroverde, was één van de Belgische medaillekandidaten in Minsk. De tweevoudig Europees kampioene -48 kg (2015 en 2016) hoopte haar eerste EK-medaille te pakken bij de -52 kg, de categorie waarin ze aantreedt sinds het einde van de Olympische Spelen 2016.

“Dit voelt onrechtvaardig aan”

“Volgens mij scoor ik twee keer tegen haar. Ik heb de acties herbekeken”, verklaarde de Luikse, die op de Olympische Spelen van 2012 brons veroverde in de categorie tot 48 kg. “Ik moet toegeven dat ik dit niet begrijp. Dit voelt onrechtvaardig aan. Ik dacht dat ik meer initiatief nam dan haar”, aldus Van Snick, die wel toegaf dat ze een fout maakte bij haar laatste aanval. “Ze oordeelden dat ik een onechte aanval inzette. Het is waar dat ik haar niet had moeten werpen, vooral omdat ik dominant was bij de kumi-kata (het vastnemen van de opponent, red.). Ik had eerder een oplossing moeten vinden.”

“Ik moet leren uit mijn fouten en blijven vooruitgang boeken. Het WK in Tokio vindt al binnen twee maanden (25-31 augustus, red.) plaats en dat blijft mijn hoofddoel dit seizoen. Ik moet kracht putten uit deze nederlaag. Ik ken mijn niveau, wat ik vandaag getoond heb is daar geen weergave van”, besloot Van Snick.

MEER OVER Charline Van Snick

Meer sportnieuws