Roel Moors neemt afscheid van Antwerp Giants: “Geen vaarwel, maar bedankt en tot ziens”

Foto: BELGA

Roel Moors neemt afscheid van Antwerp Giants: “Geen vaarwel, maar bedankt en tot ziens”

Print

Het is officieel: Roel Moors verlaat Telenet Giants Antwerp en gaat coachen bij de Duitse topclub Bamberg. Maar niet voor hij zijn Antwerpse ‘familie’ bedankt in een mooie open brief.

LEES MEER. Roel Moors tekent twee jaar bij Duitse topclub Bamberg: “Ik moest deze kans grijpen”

Beste Giants familie,

Laat mij starten met jullie allemaal te bedanken voor deze fantastische jaren. Eerst als speler en de laatste 4 jaar als coach. Het valt me dan ook zwaar om nu officieel te moeten zeggen dat ik deze fantastische club verlaat. De keuze was zeer emotioneel en moeilijk en heeft een tijdje op zich laten wachten omdat ik voor -en nadelen tegen elkaar moest afwegen. In alle eerlijkheid waren er veel meer voordelen dan nadelen aan deze club. Ik verlaat een club met geweldige supporters, die me eerst als speler en later als coach volledig ondersteund hebben. Een club waar ik me 100% thuis voelde en waar ik als coach de tijd heb gekregen om te groeien.

Een club waar ik omringd was door een geweldige staf en enthousiaste medewerkers. Een club met een voorzitter die een bijna blindelings vertrouwen in mij had en die in mij als coach geloofde op een moment dat ik het zelf misschien nog niet deed. Een club die beschikt over een geweldige infrastructuur. Een club wiens filosofie van te willen spelen met Belgische jeugd nauw aansluit op mijn filosofie. Maar ook een club met gezonde ambitie en heel veel potentieel. Wat heeft me dan toch doen kiezen voor een buitenlands avontuur? De kans om als relatief jonge coach te kunnen werken in een topclub in e´e´n van de topcompetities in Europa was heel moeilijk naast me neer te leggen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik de club achterlaat in de zeer bekwame handen van Christophe en ik ben er zeker van dat hij de club naar verdere successen kan leiden.

Beste supporters, vanaf nu ben ik 1 van jullie daarom zeg ik zeker geen vaarwel maar wel bedankt en tot ziens.

Roel

Meer basketbal