Lokerse drugsbende opgerold: ook huiszoekingen in Turnhout, Lier en Mortsel

De bende wordt verdacht van de invoer van drugs via de havens van Antwerpen (foto) en Gent. Foto: Photo News

Lokerse drugsbende opgerold: ook huiszoekingen in Turnhout, Lier en Mortsel

Print
Lier / Turnhout / Mortsel -

In een onderzoek naar een Lokerse drugsbende zijn deze week twaalf verdachten opgepakt. Ze worden verdacht van de invoer van drugs via de havens van Gent en Antwerpen. Ook in Turnhout, Lier en Mortsel vonden huiszoekingen plaats. Er werd 80.000 euro cash geld en 33 auto’s in beslag genomen.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen voert al geruime tijd een onderzoek naar een bende die zich inlaat met grootschalige drughandel. “Na een intensief onderzoek zijn de speurders erin geslaagd de bende in beeld te brengen”, zegt de federale politie in een persbericht.

De bende, onder leiding van drie broers uit de omgeving van Lokeren, werkte mee aan de import van drugs in België. “Door hun uitgebreid netwerk zorgden ze ervoor dat de drugs uit containers gehaald werden in de havens van Gent en Antwerpen. De bende maakte ook gebruik van verschillende firma’s om het drugsgeld te kunnen witwassen”, klinkt het.

Op dinsdag 18 juni werden 23 huiszoekingen uitgevoerd die voornamelijk plaatsvonden in Oost-Vlaanderen. Ook in de provincie Antwerpen werden huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout, Lier en Mortsel. De federale politie kreeg voor die huiszoekingen versterking van de lokale politie.

33 auto’s

Twaalf verdachten werden opgepakt. “Elf van hen zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. In totaal werden zeven verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst en drie onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Eén persoon werd in vrijheid gesteld”, aldus de politie.

Bij de huiszoekingen werden kleinere hoeveelheden drugs aangetroffen. “Er is ongeveer 80.000 euro aan cash geld gevonden, alsook luxeproducten zoals uurwerken en merkkledij”, klinkt het. In totaal werden daarnaast ook 33 wagens in beslag genomen, waarvan 21 in de garage van de drie broers.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio