Brutale home invasion in Edegem: drie verdachten opgepakt, onder wie poetsvrouw

Foto: MARC HERREMANS

Brutale home invasion in Edegem: drie verdachten opgepakt, onder wie poetsvrouw

Print
Edegem -

In het onderzoek naar een brutale home invasion in Edegem hebben de speurders een doorbraak kunnen forceren. Drie personen zijn opgepakt: de poetsvrouw, haar partner en haar broer. Die laatste werd opgepakt in Portugal en uitgeleverd aan ons land.

Op 20 mei 2019 werd een koppel van 74 jaar in hun woning in Edegem overvallen door een gemaskerde man. Hij bedreigde het koppel met een mes, eiste geld en wilde de sleutels van een specifiek type Mercedes. De slachtoffers werden geboeid aan handen en polsen en opgesloten in de garage. Ze konden zichzelf bevrijden en alarm slaan.

Het onderzoek door de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen leidde naar de broer van de poetsvrouw. Goed ingelichte bronnen zeggen dat hij op de dag van de feiten in de woning was voor het verhuizen van een tafel. Hij zou later zijn teruggekomen om de feiten te plegen.

De 26-jarige man zou meteen na de feiten met de gestolen auto naar Portugal zijn gevlucht. “De wagen is daar teruggevonden, de man kon op 7 juni opgepakt worden en werd deze week uitgeleverd aan ons land”, zegt het Antwerpse parket. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. Hij ontkent zijn deelname aan de feiten.

Ook de poetsvrouw (43) en haar partner (38) werden begin deze maand gearresteerd. De vrouw is intussen vrijgelaten onder voorwaarden. Haar partner blijft wel verder aangehouden.

“Het onderzoek wordt verdergezet”, aldus het Antwerpse parket.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio