© DBA

Sven De Ridder kreeg geen uitnodiging voor afscheid Echt Antwaarps Teater: “Natuurlijk zou ik gekomen zijn”

Sven De Ridder is volop bezig met repeteren voor zijn eigen voorstelling De Scouts Forever, maar vandaag zijn zijn gedachten bij het Echt Antwaarps Teater.

Guy van vliet

LEES OOK.De laatste lach in het Echt Antwaarps Teater: een rondleiding door het levenswerk van Ruud De Ridder

“Het was mijn tweede thuis. Ik ken elk hoekje van dat theater. Onze pa neemt vandaag afscheid van zijn levenswerk, maar dat is een heel bewuste keuze.”

Sven kreeg een tijd geleden de kans om het theater, waar hij zelf 32 jaar speelde, over te nemen, maar daar paste hij voor. “Het was financieel niet mogelijk. Daar komt bij dat ik theater, film en tv wil combineren. Dat is niet mogelijk als ik ook een zaal moet runnen. Ik heb thuis gezien hoe zwaar dat is. Ik had de ambitie om mijn eigen weg te gaan. Net als mijn vader op ongeveer dezelfde leeftijd de ambitie had om een theater te starten, wat mogelijk werd met mijn moeder Jane Peter als motor.”

Ook al is hij er weg, Sven was graag aanwezig geweest bij het afscheid. “Ik beleefde er een fantastische tijd en betere leermeesters dan mijn ouders kan ik mij niet inbeelden. Voor het afscheid kreeg ik geen uitnodiging. Anders was ik natuurlijk gegaan.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio