© BELGA

Flanders Classics gaat vanaf 2020 de Wereldbeker veldrijden organiseren

Hervorming in cyclocrossland: de UCI heeft de rechten voor de wereldbeker veldrijden van het seizoen 2020-2021 tot het seizoen 2023-2024 in handen gegeven van Flanders Classics, de organisatie van onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen. Flanders Classics heeft ook de Superprestige veldrijden al in handen.

Maarten Delvaux

De extra rechten die nu in handen komen van Flanders Classics omvatten de organisatie van de Wereldbeker-crossen, de marketing- en sponsorrechten ervan, de verdeling van de televisierechten van de Wereldbeker en het WK in België (in het Vlaams) en de verdeling van de tv-productie van de Wereldbeker (wereldwijd) en het WK (in België). Meer gedetailleerde informatie over de hervorming van de Wereldbeker en de kalender zal eind september bekend gemaakt worden.

UCI-voorzitter David Lappartient is blij met de keuze voor Flanders Classics. “Deze samenwerking opent heel wat mogelijkheden voor het veldrijden. Deze organisatie heeft zijn know-how en professionaliteit al bewezen door zijn wielerwedstrijden te laten uitgroeien tot evenementen met ongekende populariteit. De Wereldbeker veldrijden zal van die expertise flink kunnen profiteren.”

Meer sportnieuws