© bfs

Brand en overlijden 33-jarige vrouw in Sint-Niklaas: ex-partner aangehouden voor moord

De ex-partner van de 33-jarige vrouw die dinsdagavond dood aangetroffen werd in een woning waar een brand had gewoed, is aangehouden door de onderzoeksrechter voor moord. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het Oost-Vlaamse parket.

bfs

De brandweer werd dinsdagavond opgeroepen voor een interventie in de woning in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas. De hulpdiensten stelden vast dat er een brand gewoed had en troffen het lichaam van de 33-jarige bewoonster aan. Er werd eerst gevreesd dat haar twee kinderen ook in het pand aanwezig waren, maar dat bleek niet het geval.

LEES OOK. Moeder van twee kinderen omgebracht in haar appartement: brand moest moord op zijn ex verdoezelen

Het parket stelde een branddeskundige en een wetsdokter aan om de omstandigheden van het overlijden te onderzoeken. Ook het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor onderzoek. De vrouw was vermoedelijk al omgebracht voordat brand werd gesticht. Ze verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij werd donderdag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter, maar over de omstandigheden geeft het parket geen details.

MEER OVER Sint-Niklaas

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio