Zes van de zeven verdachten van brandstichtingen in drugsmilieu vrijgelaten

Foto: RR

Zes van de zeven verdachten van brandstichtingen in drugsmilieu vrijgelaten

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 / Hoboken -

De onderzoeksrechter heeft vandaag vijf verdachten van de brandstichtingen in het drugsmilieu vrijgelaten. De minderjarige verdachte mocht woensdag al beschikken. Een 23-jarige man blijft in de cel.

De speurders van de federale politie vielen woensdagochtend binnen op negen plaatsen in Antwerpen, zeven mannen werden in de boeien geslagen. Ze werden ervan verdacht drie auto’s in brand gestoken te hebben in de vroege ochtend van 6 maart 2019. Eerst werd rond 4u die ochtend een Volkswagen in brand gestoken in de Biekorfstraat in Antwerpen-Noord. Tien minuten later brandde een geparkeerde BMW uit in de Rupelstraat in de Damwijk. In de Emile Vanderveldenstraat in Hoboken ging tenslotte, rond 6.30u, een Renault Clio in vlammen op. Auto’s die allemaal op naam stonden van familieleden van figuren uit het milieu van de cocaïnesmokkel. Dat uiteindelijk drieënhalve maand na de brandstichtingen woensdag arrestaties volgden was een opsteker voor de onderzoekers. In de onderzoeken naar drugsgerelateerd geweld botsten zij de laatste jaren vaak op een muur van stilte, ook bij de slachtoffers.

Vrij zonder voorwaarden

De vreugde was van korte duur, amper 32 uur na hun arrestatie zijn zo goed als alle verdachten alweer op vrije voeten. Een minderjarige verdachte werd woensdagavond na verhoor al vrijgelaten. De meerderjarige verdachten, 18, 19, 22, 23, 26 en 31 jaar oud, werden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Een van hen, een 23-jarige man, werd aangehouden”, zegt het parket. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De vijf anderen, ook de 26-jarige die woensdag nog als hoofdverdachte gezien werd, werden vrijgelaten zonder voorwaarden, ze blijven wel verdachte in het dossier. “Uit niets bleek de betrokkenheid van mijn cliënt”, zegt Chantal Van den Bosch, advocate van de 19-jarige O. “We hebben de vrijlating gevraagd, de onderzoeksrechter is daar in meegegaan en heeft geen voorwaarden opgelegd.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio