Drugsoorlog: vijf mannen opgepakt voor ontvoering, handgranaat en beschieten woning

Archiefbeeld. Foto: BFM

Drugsoorlog: vijf mannen opgepakt voor ontvoering, handgranaat en beschieten woning

Print
Antwerpen / Maasmechelen / Dilsen-Stokkem / Lanklaar -

In het onderzoek naar verscheidene daden van geweld in het drugsmilieu, waaronder een ontvoering en het gooien van een handgranaat, zijn donderdag vijf mannen opgepakt. Dat zegt het Antwerpse parket.

In december 2017 ontstond onrust in het drugsmilieu, omdat een deel van een partij cocaïne verdwenen zou zijn. Tussen 13 december 2017 en 1 januari 2018 resulteerde dat in een aantal incidenten: een ontvoering van enkele uren van een 30-jarige man in Maasmechelen, het gooien van een granaat naar een woning in Lanklaar en het beschieten van een woning in Dilsen-Stokkem.

Het onderzoek wordt geleid door de onderzoeksrechter in Antwerpen, onder meer omdat de geweldsincidenten gelinkt zijn aan een partij cocaïne in de haven van Antwerpen.

“Vandaag zijn op 25 plaatsen huiszoekingen uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen die nauw hebben samengewerkt met FGP Limburg en met de lokale politiezones CARMA, LAMA en Maasland. Dat gebeurde op plaatsen in Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Bree, Maaseik, Antwerpen, Berchem, Brasschaat, Deurne en Brecht”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Vijf mannen van 30, 34, 43, 43 en 46, die allemaal in Limburg wonen, zijn gearresteerd. Ze zullen worden verhoord en voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

“Het onderzoek onder leiding van de FGP Antwerpen, onder leiding van de onderzoeksrechter, wordt verdergezet”, zegt Aerts.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio